Új tervezőnk: IF JEWEL

Augusztusban új tervezővel bővül a Lucky Shepherd Designer Store csapata!

Ismerjétek meg új ékszerkészítőnket és egy izgalmas technológiát! 
Égi Marcellt már gyermekkorában lenyűgözte az izzó fém és a drágakövek látványa, a szerszámok, a műhely hangulata. Már ekkor érezte, hogy ékszer- és tárgytervezéssel akar foglalkozni. Tanulmányait a Kisképzőben kezdte, diplomáját a MOMÉ-n szerezte.


Az általa alkotott ékszerekre és tárgyakra a frissesség, a játékos építkezés és az innovatív technológiák keresése jellemző. Magyarországon az elsők között használta a digitális tervezést és a 3D technológiát, mint főállású tervező egy ékszergyártó cégnél.


A 3D nyomtatás egyre szélesebb körben elterjed. A nyomtatók ott vannak az iskolákban, a tengereken cirkáló anyahajókon és a nemzetközi űrállomáson. Tudunk nyomtatni szívbillentyűt, akár sült húst is vagy egy egész házat.


Az If ékszercsalád fülbevalói is ezzel a modern technológiával készülnek. A felhasznált alapanyagot kukoricakeményítőből állítják elő, száz százalékban természetes, teljesen lebontható, így nem szennyezi a környezetet. Ennek a nagyszerű alapanyagnak köszönhetően a fülbevalók és gyűrűk színesek, könnyűek és játékosak. Az ékszerek geometrikus formavilága a természet bujaságát idézi.

A tárgyak születése az elképzelt ötlet megjelenítésével, kézi rajzolással kezdődik. A tárgy pontos formáját egy 3D tervező programban nyeri el. Az ékszer elemeit ezután a 3D nyomtató hívja életre, az összeállítás

és finomítás végül ismét manuálisan történik.


0 hozzászólás