Bemutatjuk a Lucky Shepherd tervezőit: Juhász Dóra


Mindig izgalmas a kulisszák mögé lesni, ezért úgy gondoltuk, megkérdezzük a Lucky Shepherd tervezőit, hogy hogyan zajlik náluk a tervezés folyamata. Cikksorozatunk hetente jelenik meg, fogadjátok az első interjút szeretettel.1. Mennyire befolyásolta az aktuális trend az új kollekciódat? 

Szinte állandó termékpalettával dolgozom, ezért szezonálisan inkább arra koncentrálok, hogy a színek kövessék az időjárást és a hangulatunkat az adott időszakban. Az állandó termékekhez azért ragaszkodom, mert szerintem a hazai divatban lassabb a kifutása egy új terméknek, ezért egy szezon alatt nem is tudom reálisan felmérni, hogy sikeres volt-e az adott modell, vagy kellett volna hozzá még valami kis változtatás, hogy jól működjön. Ezért a termékek, mint a gyümölcsök, megérnek, és akkor lesznek igazán jók, ehhez viszont idő kell. Vannak olyan darabjaim, amit ha akarnék, sem tudnék elhagyni, mert annyira szeretik, ezért én nem találom jó megoldásnak, hogy csak azért, mert szezonváltás van, lecseréljem az összes modellemet. Van, ami a szívemhez nő az idők során, de ha valaminek nincs sikere, akkor elhagyom, és tervezek helyette újat. Ehhez 6 hónap nagyon rövid idő.


2. Mennyivel hamarabb kell elkezdeni egy kollekció elkészítését? 

Az én táskáim eleinte úgy születtek meg, hogy volt egy elképzelésem, milyen típusú (alkalmi kis-, hétköznapi közepes-, irodai nagy-) táskákat szeretnék tervezni, ezeket megterveztem és kiviteleztem, majd mindig jött egy-egy újabb igény, hogy kellene még más méret, más alkalomra stb, ezért most már egy elég nagy terméksorral rendelkezem, a vevők igényeiből kiindulva, és ezeknek a táskáknak a ciklikussága megvan szezonálisan –báli szezonban alkalmi, nyáron hátizsák, oldaltáska megy stb-. Próbálom úgy időzíteni az újak tervezését, hogy illeszkedjen a szezonhoz, de egy táska, mire beáll, minden részlete a helyére kerül, az legalább fél-egy év.


3. Melyik a legnehezebb része? 

A finomhangolás. Amikor már megvan a kész forma, de leheletfinom változások kellenek még ahhoz, hogy a szememnek is jól essen minden ív és szöglet, és a funkciója se módosuljon. De ezt sem mondanám nehéznek, minden részét szeretem a tervezésnek!


4. Milyen nőknek tervezel? 

Nemcsak nőknek, hanem férfiaknak is tervezek, és már gyerekeknek is készült táska. A vásárlóim nagyon különbözőek, mind életkorban, mind stílusban, de egy közös van bennük: a táskáim megszólítják őket, és emiatt nagyon tudatosan jönnek kiválasztani a hozzájuk legjobban passzoló darabot. Ez nagy öröm nekem.


5. Mit tanácsolsz azoknak a fiataloknak, akik szintén tervezők szeretnének lenni? 

Annak, aki ebbe belevág, nagyon fontos előre tisztáznia maga előtt, mit szeretne elérni: önmegvalósítani, és ehhez megtalálni a közönségét, vagy határozott elképzelésekkel ugyan, de igazodni a piaci igényekhez. A kettő nyilván összemosódik és nincs éles határ közöttük, de ebből megélni csak úgy lehet, ha vannak vásárlói. Nulláról terméket fejleszteni, és gyártani (mert itthon a tervezők többsége nem csak tervez, hanem kivitelez is) nagyon költséges. Sok pénz és kitartás kell hozzá. De megéri, engem például nagyon boldoggá tesz, és örülök hogy a tervezés szellemi munkáján túl a gyártás sem tőlem független dolog, hanem ennek is részese vagyok.


6. Melyik a kedvenc darabod az új kollekcióból és miért?

Jelenleg a gyerek táskáimat kedvelem a legjobban, mert pont jó méretűek lettek egy 3-4 éves gyerek hátára, vannak belőle lányos és fiús verziók is: cica, majom, és medve lettek a befutó állatok (személyes kedvencem a majom). De ami a legjobb benne, hogy fényvisszaverős elemek az állatok szemei, fülei, így a sötétben biztonságosabb vele a közlekedés!


0 hozzászólás