Programajánló // Király Fanni Önálló KiállításaKirály Fanni idei első, személyes találkozásnak is teret adó,

önálló kiállítására várja IDŐMÉRTÉK címmel az érdeklődő ékszerbarátokat 

szeptember 10-én 18.00 órától a Bartók Béla Boulevard ArtSpace Galériájába!


Hogy legyen idő nyugodtan, zsúfoltság nélkül nézelődni és beszélgetni, minden hétköznap 15.00-19.00-ig és hétvégén 10.00-16.00 között személyes tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket.


Az esemény Facebook oldala

IDŐMÉRTÉK SOROZAT

"Nagyon különös a viszonyom az idővel, megragadása, ritmusának érzékeltetése egy tárgyon belül mindig foglalkoztatott. Hogyan lehet megtartani, ami régi?

Elavul-e ami tegnap történt? Mitől olyan értékes az emlék, az idő lenyomata? Időről időre visszatér e kérdés, és a másik: miért folyik ki a kezeim közül, és vajon mikor suhant tova a gyerekeim kisgyermekkora? Munkáimban a tölcsérmotívum sietősen pergő napjainkat jelzi, a nyakékek pedig az évszakokról alkotott szubjektív értelmezéseim. A Leignica-i Silver Festival tavalyi pályázatára készült tárgycsoportban pedig saját, és szüleim bőrlenyomatát használtam fel. Az aktuális téma: „SILVER”, mely személyes tapasztalatomat hívja elő az időről. A szüleim immár „ezüst-korba” léptek. Az én hőseim szép idős emberekké váltak. Szeretném megragadni a pillanatot. Mikor megszülettek, a bőrük olyan volt mint a selyem. Később szárazzá, barázdálttá vált. Láthatom a megélt éveket rajtuk. Rögzíthetem az évek múlását ha gipszlenyomatot veszek, viaszt simítok bele, ezüstbe öntöm az „ezüst-korú” kézfej bőrét. Gyönyörű mintázat."
0 hozzászólás